Logotyp för SSMAB

Om oss

Vi är SSMAB

Stjärnsunds Svetsmekano AB arbetar nära verksamheter inom malm, skog och industri. Vi är mer än en leverantör, vi är en samarbetspartner som utvecklar verksamheter.

Vad vi gör

Med lång erfarenhet från gruv- och träindustri samt specialkunskaper inom vattenkraft kan vi erbjuda en stor kunskapsbas och avancerade lösningar i vår mekaniska verkstad och på plats hos kund. Vi har sedan starten byggt upp en stor kapacitet, och just tack vare vår förmåga att hantera stora beställningar på ett smidigt sätt har vi kunnat växa som företag. Något som utnämningen till gasellföretag två år i rad vittnar om.

Vi som jobbar här

I vårt arbetslag ingår bland annat konstruktörer, svetsare, montörer, maskinbearbetare och en starkt engagerad ledning. Tillsammans brinner vi för väl utförda arbeten, rätt lösningar och insatser som gör skillnad.

För oss finns det inget bättre än att förvalta en god idé fram till en färdig lösning. Eftersom vi har kompetenta medarbetare med lång erfarenhet tar vi hand om produktionens alla delar. Det innebär trygghet för våra kunder i och med att allt samlas under samma tak.

Sven-Erik Larsson, styrelseordförande
Magnus Wallén, delägare

Vårt mål

Vår övertygelse är att våra relationer med kunder, leverantörer och anställda bygger på en ömsesidig respekt för varandras kunskaper och behov. Vårt mål är att skapa långvariga och givande samarbeten, där resultatet blir innovativa lösningar och kvalitetsprodukter.

Stjärnsunds bruk – det sitter i väggarna

SSMAB har sin verksamhet i hjärtat av Stjärnsunds bruk, där “den svenska mekanikens fader” Christoffer Polhem (1661–1715) lade ned sin själ i uppfinningar och konstruktioner inom bland annat gruvteknik och vattenkraft.

Från maskinkonstruktion till CE-märkning

Hos oss samlas allt under samma tak. Vi konstruerar industrimaskiner från grunden och tillverkar merparten av detaljerna i egen produktion. Det innebär att vi monterar, driftsäkrar och CE-märker alla maskiner enligt maskindirektivet. Vi använder vår SDP (Stjärnsund Design Process).

Säkra industrimaskiner som är lätta att underhålla

Säkerheten kommer alltid främst och därför gör vi kontinuerliga riskanalyser under hela projektets gång. Under konstruktionen är vi också noggranna med att kontrollera driftsäkerheten och att maskinen är lätt att underhålla.

Gemensam utveckling utifrån dina behov

Maskinkonstruktionen är ett samarbete mellan oss och dig som kund. Det kan se ut på olika sätt, från en enkel första fundering till att det finns en kravspecifikation och en tydlig idé. Oavsett om du som kund vill ha en prototyptillverkad eller en serietillverkad maskin kan vi möta dina behov.

Vi jobbar mot de globala målen för hållbar utveckling och är klimatneutrala i vår elförsörjning. 

Vi är certifierade mot ISO 9001, ISO 14001, och ISO 3834-2. Att vi som leverantör är certifierade innebär en trygghet för dig som beställare. Vi innehar även EN 1090-1 certifiering.

Mekanisk konstruktion, industrihydraulik, elstyrning/programmering, industrisvets, 3D-scanning, CE-dokumentation… Vår verksamhet omfattar all kompetens och utrustning ditt projekt kräver.