Logotyp för SSMAB

Tidigare projekt

Här hittar du exempel på projekt där SSMAB bidragit till olika hållbara och effektiva lösningar.

Limträpress för böjda och raka balkar

Utmanande innovation för limträindustrin. Limträpressen som väger cirka 120 ton har ökat kundens produktion med mer än 100 % och tack vare effektiviseringen har resurser frigjorts till andra uppgifter. Vi liksom vår kund är stolta över detta lyckade projekt.

Kund: Moelven

Del av linje för limträbalkstillverkning

Avancerade maskiner för limträbalkstillverkning, inklusive scanner, kapar och fingerskarvfräs som har en takt på 25 skarvar/min. Vi levererade en nyckelfärdig anläggning inklusive konstruktion, styr- och programmering samt full CE-dokumentation.

Kund: Holmen

Del av linje i KL-tillverkning

Till en av våra kunders KL-tillverkning behövdes en skikthanteringslinje efter höglager och innan press, som skulle inkludera snabbkap, vakuumlyft och press för sammanfogning av korslagda skivor.

Vi levererade en nyckelfärdig anläggning inklusive konstruktion, styr- och programmering samt full CE-dokumentation. För denna lokala kund har vi även flera mindre projekt, ombyggnationer och underhållsarbeten mer veckovis.

Kund: Setra

Applikation: Wirehanterare

Ett typiskt projekt hos en av våra kunder är att vi arbetar gemensamt för att ta fram bättre maskinutrustning för säkerhet och arbetsmiljö. Vi arbetar tätt med kunden, lyssnar in deras behov och utmaningar och ger dem alternativ till lösning efter ett konstruktionsförslag i 3D. Därefter skapar vi en prototyp och levererar slutligen utifrån aktuella krav och förutsättningar.

Kund: Boliden

Applikation: 5S-utrustning

För optimal effektivitet, säkerhet och arbetsmiljö. Vi skapar bästa möjliga förutsättningar för kunden med vårt arbete SDP (Stjärnsunds Design Process). Olika maskiner får den bästa utrustningen för den miljö de ska användas i. Vi designar, tillverkar och monterar 20-30 positioner på varje maskin. Efterbeställningar är enkelt då vi har allt dokumenterat per individuell maskin.

Kund: Sandvik & Epiroc

Intresserad av våra tjänster?

Har du en kravspec, ett problem eller helt enkelt ett behov? Vill du underhålla din maskinpark eller optimera tillverkningsprocessen?

Stäm av med oss på SSMAB!

Ta kontakt!

    När du skickar ett meddelande genom vårt formulär godkänner du vår integritetspolicy.